Home - strona główna Stowarzyszenia2KOP.pl. płk rez. mgr inż. Krzysztof Załóg
Bydgoszcz, 02.09.2015 r.
Ostatnia aktualizacja danych: 02.09.2015 r.

Fotoreportaż
z uroczystego apelu w 2. RWT SP
z okazji Święta Wojska Polskiego w dniu 14.08.2015 r.

( Zdjęcia: Robert Brzeziński )

Odznaka WP W dniu 14 sierpnia 2015 r. na zaproszenie Dowódcy 2. Rejonu Wsparcia Teleinformatycznego Sił Powietrznych ppłk Roberta Świerczyńskiego delegacja Stowarzyszenia ŻPiS 2. KOP uczestniczyła w uroczystym apelu z okazji Święta Wojska Polskiego.

Uroczysty apel.

Dowódca 2. RWT SP ppłk Robert Świerczyński w swoim wystąpieniu przypomniał rys historyczny żołnierskiego święta, podziękował wszystkim żołnierzom i pracownikom wojska za rzetelną służbę i pracę oraz profesjonalną realizację zadań służbowych.

Przemawia Dowódca 2 RWT SP.

Podczas uroczystości zostały odczytane okolicznościowe rozkazy a Dowódca 2. RWT SP wręczył wyróżnionym żołnierzom i pracownikom wojska odznaczenia, medale i listy gratulacyjne oraz nominacje na wyższe stopnie wojskowe.

Wyróżniona kadra.

Następnie głos zabrał Prezes Stowarzyszenia Żołnierzy, Pracowników i Sympatyków 2. Korpusu Obrony Powietrznej płk rez. Krzysztof Załóg, który w swoim wystąpieniu życzył kadrze i pracownikom jednostki szczęścia i wytrwałości w wypełnianiu obowiązków służbowych oraz sukcesów i awansów, a także satysfakcji i wszelkiej pomyślności w życiu osobistym.

Życzenia od Stowarzyszenia składa Prezes.

Po uroczystym apelu Dowódca 2. RWT zaprosił uczestników na świąteczne ciastko i kawę. Spotkanie upłynęło w miłej i sympatycznej atmosferze.

Spotkanie po uroczystości.