Home - strona główna Stowarzyszenia2KOP.pl. płk rez. mgr Krzysztof Załóg
ppłk rez. mgr inż. Czesław Hrut
Bydgoszcz, 29 maja 2013 r.
Ostatnia aktualizacja danych: 04.07.2013 r.

Fotoreportaż
ze spotkania członków Stowarzyszenia Żołnierzy Pracowników i Sympatyków 2. KOP w dniu 14.06.2013 r.

( Zdjęcia: Krzysztof Załóg, Czesław Hrut, Bogdan Bąk i Zbigniew Rajmann )

Z okazji zbliżającego się Święta Stowarzyszenia Żołnierzy, Pracowników i Sympatyków 2. Korpusu Obrony Powietrznej, przypadającego 6 lipca, w dniu 14.06.2013 r., na terenie gościnnego Aeroklubu Bydgoskiego, odbyło się spotkanie koleżeńskie członków Stowarzyszenia. Na spotkanie przybyło 70 osób, co świadczy o dużym zainteresowaniu naszym spotkaniem i potrzebie spotykania się w tak zacnym gronie.

Przed oficjalnym rozpoczęciem spotkania, jak zwykle, najważniejsze są sprawy organizacyjne. Nowościami organizacyjnymi tego spotkania były okolicznościowe znaczki oraz talony konsumpcyjne. Każdy z uczestników spotkania po przybyciu otrzymał okolicznościowy znaczek upamiętniający tegoroczne święto.

Znaczek okolicznościowy SŻPiS 2. KOP.
Znaczek okolicznościowy z okazji Święta Stowarzyszenia ŻPiS 2.KOP. Foto:© Czesław Hrut

Drugą nowością były talony konsumpcyjne. Zarząd Stowarzyszenia doszedł do wniosku, że każdy z uczestników spotkania po zapłaceniu składki powinien mieć zagwarantowane otrzymanie potraw serwowanych przez catering. Prosimy uczestników spotkania o opinie, czy taka forma organizacji dystrybucji potraw może być kontynuowana przy okazji następnych spotkań przy grillu.

Karkówka

Grochówka

Kiełbasa

SMACZNEGO

Bigos

Piwo

Bydgoszcz
14.06.2013 r.

6.

Talon konsumpcyjny o numerze 6.

O zadowolenie podniebień wszystkich uczestników spotkania dbała grupa cateringowa z restauracji “TANGO” w Bydgoszczy, która dla wygody uczestników ustawiła funkcjonalny namiot z wyposażeniem. Był to bardzo dobry pomysł. Namiot z długimi stołami i ławami stworzył przytulną koleżeńską atmosferę i chronił uczestników oraz potrawy i napoje na stołach przed buszującym wiatrem znad bydgoskiego lotniska.

Miła atmosfera pod namiotem.
Miła atmosfera pod namiotem. W tle: baner Stowarzyszenia ŻPiS 2.KOP. Foto:© Zbigniew Rajmann

Przed godziną 17:00 na spotkanie przybyli zaproszeni goście. Dużą przyjemnością i zaszczytem dla wszystkich członków Stowarzyszenia było przybycie i uczestniczenie w spotkaniu Zastępcy Prezydenta Miasta Bydgoszczy Pana Jana Szopińskiego.

Zastępcę Prezydenta Miasta Bydgoszczy Jana Szopińskiego (pośrodku) wita Prezes Stowarzyszenia.
Zastępcę Prezydenta Miasta Bydgoszczy Jana Szopińskiego (pośrodku) wita Prezes Stowarzyszenia ŻPiS 2.KOP płk rez. Krzysztof Załóg (pierwszy z prawej). Foto:© Zbigniew Rajmann

Wraz z zajęciem miejsc przez gości i członków Stowarzyszenia głos zabrał Prezes Stowarzyszenia. Po przywitaniu uczestników spotkania Prezes przedstawił, z wykorzystaniem środków audiowizualnych, prezentację z działalności Stowarzyszenia w pierwszym półroczu tego roku. [ Zobacz więcej... plik PDF ]

Prezes Stowarzyszenia płk rez. Krzysztof Załóg wita uczestników spotkania.
Prezes Stowarzyszenia płk rez. Krzysztof Załóg wita uczestników spotkania. Foto:© Zbigniew Rajmann

Zaproszeni goście w towarzystwie członków Stowarzyszenia.
Zaproszeni goście w towarzystwie członków Stowarzyszenia. Od lewej: Dyrektor Aeroklubu Bydgoskiego Andrzej Matczak, płk rez. pil. Stanisław Szajczyk, gen. dyw. rez. pil. Kazimierz Dziok, ppłk rez. Edmund Łączny, Zastępca Prezydenta Miasta Bydgoszczy Jan Szopiński, gen. bryg. rez. Marian Dering, Doradca Prezydenta Miasta Bydgoszczy Stefan Markowski. Foto:© Zbigniew Rajmann

Ważnym elementem części oficjalnej spotkania była uroczystość wręczenia legitymacji i znaczków Stowarzyszenia nowym członkom. Legitymacje z rąk Prezesa otrzymali:

• Pani Helena Malicka;
  • płk rez. Ryszard Krajnik;
  • ppłk rez. pil. Tadeusz Mazur;
  • ppłk rez. pil. Tadeusz Golis.
Tak oto nasze Stowarzyszenie liczy 92 członków.

Znaczek Stowarzyszenia ŻPiS 2. KOP.
Znaczek Stowarzyszenia ŻPiS 2. KOP. Foto:© Czesław Hrut

Prezes Stowarzyszenia płk rez. Krzysztof Załóg wręcza legitymację członkowską.
Prezes Stowarzyszenia płk rez. Krzysztof Załóg wręcza legitymację członkowską Helenie Malickiej. Wcześniej legitymację i znaczek otrzymał płk rez. Ryszard Krajnik. Od lewej: płk rez. Krzysztof Załóg, ppłk rez. pil. Tadeusz Golis, Pani Helena Malicka, ppłk rez. pil. Tadeusz Mazur, płk rez. Ryszard Krajnik. Foto:© Zbigniew Rajmann

Prezes Stowarzyszenia płk rez. Krzysztof Załóg wręcza legitymację ppłk. rez. pil. Tadeuszowi Mazurowi. Foto:© Zbigniew Rajmann

Prezes Stowarzyszenia płk rez. Krzysztof Załóg wręcza legitymację ppłk. rez. pil. Tadeuszowi Golisowi. Foto:© Zbigniew Rajmann

Uroczystym akcentem spotkania było wręczenie certyfikatu Mecenasa Stowarzyszenia. Uchwałą Zarządu Stowarzyszenia, za duże zaangażowanie i wspieranie organizacji spotkań, Tytułem i Patentem Mecenasa Stowarzyszenia Żołnierzy, Pracowników i Sympatyków 2.KOP wyróżniony został Prezes Zarządu firmy M Broker Ubezpieczeniowy Sp z o.o. Pan Krzysztof Sosnowski. Gratulujemy i dziękujemy.

Od lewej: Honorowy Mecenas Stowarzyszenia ŻPiS 2.KOP Krzysztof Sosnowski i Prezes Stowarzyszenia płk rez. Krzysztof Załóg. Foto:© Zbigniew Rajmann

Certyfikat dla Mecenasa Stowarzyszenia ŻPiS 2. KOP.
Certyfikat dla Mecenasa Stowarzyszenia ŻPiS 2. KOP tuż przed złożeniem podpisu przez Prezesa Stowarzyszenia. Foto:© Krzysztof Załóg

Uroczystych akcentów spotkania jeszcze nie koniec. Szef 2. Rejonu Wsparcia Teleinformatycznego Sił Powietrznych ppłk Wiesław TEREBA z okazji Święta Stowarzyszenia ŻPiS 2. KOP wręczył na ręce Prezesa pamiątkowy grawerton i życzenia pomyślności, satysfakcji i sukcesów w działalności statutowej dla wszystkich członków Stowarzyszenia. Dziękujemy serdecznie.

Pamiątkowy grawerton i życzenia od Szefa 2. RWT SP.
Pamiątkowy grawerton i życzenia od Szefa 2. RWT SP. Foto:© Krzysztof Załóg

Na zakończenie części oficjalnej Prezes Stowarzyszenia życzył wszystkim uczestnikom spotkania miłej atmosfery i udanej zabawy.

Nastał czas na tę chyba najbardziej oczekiwaną przez wszystkich uczestników część spotkania, jaką są wspólne rozmowy z koleżankami i kolegami oraz delektowanie się wyrobami garmażeryjnymi i napojami. Dla urozmaicenia spotkania rozmowy przeplatały się wspólnym śpiewaniem przy akompaniamencie akordeonu. Wirtuozem tego instrumentu był Pan Henryk Bochniak, który wszystkich zachwycał także znajomością tekstu wielu znanych i lubianych utworów. Aż się chciało śpiewać :-))

Pan Henryk Bochniak.
Pan Henryk Bochniak “ujawnia” możliwości akordeonu. Foto:© Bogdan Bąk

Wspólne śpiewanie na scenie - dla odważniejszych.
Wspólne śpiewanie na scenie - dla odważniejszych :-) Foto:© Krzysztof Załóg

Atrakcją tego spotkania była także możliwość sprawdzenia swoich umiejętności wokalnych w karaoke. Tekst piosenek snuł się po ekranie, a przy mikrofonie najodważniejsi nieźle dawali czadu :-) Naprawdę ujawniło się kilka dobrych głosów wśród naszych członków i to obu płci. Tego nie da się niestety dokładnie opisać - tu trzeba było po prostu być :-)

Również skrupulatnie przygotowany zestaw przebojów tanecznych, które wydobywały się z głośników, trafiły w gusta uczestniczek i uczestników spotkania, bo i miejsca do tańczenia było wystarczająco. Dopiero po godzinie 22:00 spotkanie zaczynało się wyciszać, by zakończyć się ogólnym stwierdzeniem - do następnej imprezy i oby była tak udana jak ta :-)

W imieniu Zarządu Stowarzyszenia dziękujemy wszystkim uczestnikom spotkania za stworzenie naprawdę fajnej atmosfery.

Do następnego spotkania.

Zapraszamy jeszcze do Galerii foto, autorami zdjęć ze spotkania są:

• Bogdana Bąk;
  • Zbigniew Rajmann;