Spotkanie opłatkowe Stowarzyszenia

wpis w: Fotoreportaże | 0

Spotkanie opłatkowe stało się okazją do wspólnego przeżywania wyjątkowego nastroju Świąt Bożego Narodzenia. Radosna, życzliwa i koleżeńska atmosfera towarzyszyła  spotkaniu wigilijnemu. Uroczystość odbyła się 11 grudnia w restauracji „Cztery Pory” przy ulicy Pięknej w Bydgoszczy. W bożonarodzeniowy nastrój gości wprowadził ks. kapelan z Parafii Wojskowej w Bydgoszczy, który przedstawił wymowę symboliki Świąt Bożego Narodzenia oraz poświęcił opłatki.W uroczystości brali udział m.in.przedstawiciele Jednostek Wojskowych, Aeroklubu Bydgoskiego, radny m. Bydgoszczy, przewodniczący rady Os. Błonie oraz inni zaproszeni goście.Członkinie i członkowie Stowarzyszenia w liczbie ponad czterdziestu zasiedli przy wspólnym stole.  Rolę gospodarza pełnił Prezes Stowarzyszenia, który wszystkim przybyłym złożył życzenia z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia.  Najważniejszą częścią spotkania było podzielenie się opłatkiem – symbolem zgody i pojednania. Przy wigilijnym stole była okazja, by wymienić poglądy, podyskutować o minionym czasie i o nadziejach związanych z nadchodzącym Nowym Rokiem.