Fotoreportaż z Noworocznego Spotkania Stowarzyszenia Żołnierzy, Pracowników i Sympatyków 2. KOP w dniu 18.01.2019 r.

wpis w: Fotoreportaże | 0

Tekst ppłk rez. Czesław HRUT
Zdjęcia ppłk w st. spocz. Stanisław RÓŻAŃSKI

W dniu 18 stycznia 2019 r. o godz. 18.30 w restauracji „Cztery pory…” w Bydgoszczy, po zakończeniu Walnego Zebrania Sprawozdawczo-Wyborczego, odbyło się Noworoczne Spotkanie Członków Stowarzyszenia. W spotkaniu uczestniczyło 45 osób – członkowie, sympatycy, zaproszeni goście oraz nie zrzeszeni byli żołnierze, którzy poinformowani o spotkaniu zaszczycili nas swoją obecnością.

Spotkanie rozpoczął nowo wybrany, na kadencję 2019-2023, Prezes Stowarzyszenia płk w st. spocz. Krzysztof ZAŁÓG, witając uczestników i przybyłych gości.

Swoją obecnością uczestników noworocznego spotkania zaszczycili:

– Radny Rady Miasta Bydgoszczy Pan Robert KUFEL
– Przewodniczący Rady Osiedla Błonie Pan Krzysztof KOŁODZIEJCZYK,
– były Dyrektor Wydziału Bezpieczeństwa i Zarządzania Kryzysowego Kujawsko-Pomorskiego Urzędu Wojewódzkiego w Bydgoszczy płk rez. Lech WESOŁOWSKI.

Po przywitaniu gości Prezes Stowarzyszenia lampką szampana wzniósł toast za pomyślność Stowarzyszenia w Nowym 2019 Roku. Życzył wszystkim członkom, aby nadal działać, wymieniać się doświadczeniami i spotykać się w coraz większym gronie w dobrym zdrowiu i radośnie.

Po toaście uczestnicy spotkania rozpoczęli wspólne rozmowy koleżeńskie. Była też okazja do osobistego złożenia gratulacji dla nowo wybranego Prezesa i członków władz Stowarzyszenia.

Po zajęciu miejsc za stołami uczestnicy spotkania posilili się ciepłym posiłkiem po wyczerpujących obradach Walnego Zebrania Sprawozdawczo-Wyborczego.
Jak tradycja spotkań koleżeńskich Stowarzyszenia nakazuje i tym razem miłym punktem spotkania było uhonorowanie członków-jubilatów Stowarzyszenia.

Była więc miła okazja do złożenia serdecznych życzeń jubilatom.

W dalszej części spotkania uczestnicy prowadzili miłe wspólne rozmowy przy zastawionym stole, a kto miał ochotę mógł posmakować specjalnie na nasze spotkanie przygotowanym przez obsługę restauracji smalcem ze skwarkami, ogórkami kiszonymi i kromkami chleba. Do tego kawa i herbata, by gardła i usta były cały czas sprawne do długiego rozmawiania .

Zarząd Stowarzyszenia ŻPiS 2. KOP składa serdeczne podziękowania wszystkim Członkom, Sympatykom i Gościom za przybycie na spotkanie oraz za stworzenie bardzo miłej atmosfery. Jednocześnie serdecznie zapraszamy wszystkich Członków i Sympatyków Stowarzyszenia do licznego i aktywnego udziału we wszystkich przedsięwzięciach organizowanych w 2019 rok.
Życzymy wszystkim dużo zdrowia i wszelkiej pomyślności w 2019 roku.