Fotoreportaż ze spotkania koleżeńskiego z okazji XI-lecia Stowarzyszenia w dniu 08.06.2018 r.

wpis w: Fotoreportaże | 0

płk w st.spocz. Krzysztof Załóg
Bydgoszcz, 12.07.2018 r.

W dniu 8 czerwca 2018 r. na terenie Aeroklubu Bydgoskiego odbyło się spotkanie koleżeńskie z okazji XI-lecia powstania Stowarzyszenia Żołnierzy, Pracowników i Sympatyków 2. Korpusu Obrony Powietrznej, przypadającego w dniu 6 lipca. Z tej okazji przybywającym na spotkanie członkom i zaproszonym gościom wręczone zostały okolicznościowe znaczki. W tegorocznym spotkaniu uczestniczyła grupa 50 członków Stowarzyszenia i zaproszonych gości.

Spotkanie rozpoczął Prezes Stowarzyszenia płk w st. spocz. Krzysztof Załóg serdecznie witając wszystkich przybyłych Członków oraz zaproszonych gości i sympatyków, w tym p. Jana Szopińskiego Wiceprzewodniczącego Rady Miasta Bydgoszczy.

Tradycją staje się już miły punkt spotkań koleżeńskich, jakim jest wręczenie pisemnych życzeń członkom-jubilatom naszego Stowarzyszenia, którzy ukończyli 80 lat i więcej. Dodatkowo, obchodzący 90-te urodziny otrzymali pamiątkowe statuetki. Wręczone zostały także życzenia z okazji okrągłych 70-tych urodzin.

Menu dla uczestników spotkania przygotowała obsługa cateringowa restauracji TANGO z Bydgoszczy. Pod firmowym namiotem z przystrojonymi stołami serwowany był żurek, karkówka, kiełbasa z grilla i pierogi. Dostępne były również ogórki kiszone, swojski smalec, chleb wiejski, kawa, herbata, napoje, a dla amatorów słodkości placek drożdżowy z owocami.

Czas spotkania uczestnikom umilała muzyka w tle. Poniżej kilka kadrów ze spotkania.

Zarząd Stowarzyszenia serdecznie dziękuje wszystkim uczestnikom spotkania za przybycie i udział w świętowaniu 11-lecia utworzenia Stowarzyszenia Żołnierzy, Pracowników i Sympatyków 2. Korpusu Obrony Powietrznej.

Autorzy zdjęć: Krzysztof Załóg, Adam Pawłowski