Fotoreportaż ze spotkania koleżeńskiego z okazji Świąt Rodzajów Wojsk w dniu 14 września 2018 r.

wpis w: Fotoreportaże | 0

tekst: płk w st.spocz. Krzysztof Załóg

Zgodnie z naszą tradycją 14 września 2018 r. w restauracji „Cztery Pory” w Bydgoszczy, ul. Piękna 13, odbyło się coroczne spotkanie koleżeńskie Członków Stowarzyszenia Żołnierzy, Pracowników i Sympatyków 2. Korpusu Obrony Powietrznej z okazji świąt rodzajów wojsk, których obchody przypadają na przełomie miesięcy sierpień – październik:

28 sierpnia – Święto Lotnictwa Polskiego,
1 września – Święto Wojsk Obrony Przeciwlotniczej,
15 października – Święto Wojsk Radiotechnicznych,
18 października – Święto Wojsk Łączności i Informatyki.

Spotkanie rozpoczął Prezes Stowarzyszenia płk w st. spocz. Krzysztof Załóg witając wszystkich przybyłych członków i zaproszonych gości, a szczególnie przyjaciela naszego Stowarzyszenia Wiceprzewodniczącego Rady Miasta Bydgoszczy p. Jana Szopińskiego.

Ogółem w imprezie uczestniczyło  40 osób. Na wstępie przyjęliśmy do naszego grona 2 nowych członków Stowarzyszenia, którym Prezes wręczył legitymacje i znaczki Stowarzyszenia. Miłym punktem spotkania było wręczenie pisemnych życzeń członkom-jubilatom naszego Stowarzyszenia, którzy ukończyli 70 lat i więcej.

Nestor bydgoskich lotników wręczył pamiątkowe medale.

Następnie rozpoczęła się część spotkania na którą wszyscy czekali, czyli rozmowy i wspomnienia koleżeńskie.

W imieniu Zarządu Stowarzyszenia serdecznie dziękujemy wszystkim uczestnikom za udział w spotkaniu i oczywiście za stworzenie sympatycznej koleżeńskiej atmosfery. Zapraszamy do licznego udziału w następnym spotkaniu.