Fotoreportaż ze spotkania opłatkowego Stowarzyszenia. w dniu 14 grudnia 2016 r.

wpis w: Fotoreportaże, Spotkania | 0

płk rez. Krzysztof Załóg
Bydgoszcz, 20.12.2016 r.
Ostatnia aktualizacja danych: 20.12.2016 r.
Zdjęcia: ppłk rez. Czesław Hrut

Tradycyjne spotkanie opłatkowe Stowarzyszenia odbyło się w dniu 14 grudnia 2016 r. w gościnnej restauracji „Dedal” w hotelu „IKAR” w Bydgoszczy. Uczestniczyło w nim 30 osób. Swoją obecnością zaszczycili nas przyjaciele Stowarzyszenia, między innymi Prezes Koła Regionalnego Stowarzyszenia Żandarmerii Wojskowej „Żandarm” w Bydgoszczy płk rez. Tomasz PIOTROWSKI i Dyrektor Aeroklubu Bydgoskiego p. Andrzej MATCZAK . Szefa 2 Rejonu Wsparcia Teleinformatycznego SP reprezentował ppor. Piotr NADROWSKI.

Powitanie zebranych przez Prezesa Stowarzyszenia.

Uroczystość rozpoczął gospodarz spotkania – Prezes Stowarzyszenia płk rez. Krzysztof ZAŁÓG, który gorąco i serdecznie powitał wszystkich przybyłych i zaproszonych gości. Fragment Ewangelii wg Św. Łukasza odczytał ks. ppor. Błażej WOSZCZEK wikary Parafii Wojskowej p.w. Najświętszej Maryi Panny Królowej Pokoju w Bydgoszczy , który następnie pobłogosławił opłatki.

Uczestnicy spotkania

Ks. wikary z Prezesem Stowarzyszenia złożyli zgromadzonym i wszystkim członkom Stowarzyszenia życzenia radości i spokoju w czasie Świąt oraz realizacji planów zawodowych i rodzinnych.

Życzenia zdrowych i radosnych Świąt.

Staropolskim obyczajem zgromadzeni łamali się opłatkiem składając sobie wzajemnie życzenia.

Uczestnicy spotkania opłatkowego.

Spotkanie było okazją do złożenia sobie nie tylko życzeń z okazji zbliżających się świąt Bożego Narodzenia lecz również okazją do wspomnień i podsumowania działalności w odchodzącym roku.

Podczas spotkania padło wiele ciepłych słów i podziękowań. Dzięki udziałowi finansowemu uczestników na stole pojawiły się smaczne, tradycyjne potrawy wigilijne (między innymi zupa grzybowa, karp smażony, pierogi z grzybami i kapustą, śledzie pod różnymi postaciami oraz ciasta z owocami – wszystko bardzo smaczne).

dav