Fotoreportaż ze spotkania z okazji świąt rodzajów wojsk w dniu 18.09.2015 r.

wpis w: Fotoreportaże, Spotkania | 0

płk rez. mgr inż. Krzysztof Załóg
Bydgoszcz, 20.09.2015 r.
Ostatnia aktualizacja danych: 20.09.2015 r.
Zdjęcia: Czesław Hrut, Adam Pawłowski i Krzysztof Załóg

W dniu 18 września 2015 r. odbyło się spotkanie koleżeńskie członków Stowarzyszenia Żołnierzy, Pracowników i Sympatyków 2. Korpusu Obrony Powietrznej z okazji świąt rodzajów wojsk obchodzonych na przełomie miesięcy sierpień – październik.

Po raz pierwszy spotkaliśmy się w restauracji “TANGO” na bydgoskich Kapuściskach, która zapewnia catering na naszych imprezach plenerowych w Aeroklubie Bydgoskim i na Strzelnicy Garnizonowej. Jedzeniem, wystrojem i obsługą zostaliśmy bardzo mile zaskoczeni. Atmosfera spotkania naprawdę była wspaniała, co potwierdza 50 uczestników imprezy. Razem z nami świętowali:

Prezes Honorowy Stowarzyszenia p. gen. bryg. rez. Marian DERING;
Dowódca 22 ODN p. płk Arkadiusz POLUSZYŃSKI;
Dowódca 2 RWT SP p. ppłk Robert ŚWIERCZYŃSKI;
Prezes Koła Regionalnego “ŻANDARM” p. płk rez. Tomasz PIOTROWSKI.

Spotkanie otworzył Prezes Stowarzyszenia płk rez. Krzysztof ZAŁÓG, który przywitał zgromadzonych i złożył życzenia z okazji świąt rodzajów wojsk: Lotnictwa Polskiego, Obrony Przeciwlotniczej, Radiotechnicznych oraz Łączności i Informatyki.

Wystąpienie Prezesa Stowarzyszenia.
Prezes Honorowy z gośćmi.

Zgodnie z tradycją Stowarzyszenia Prezes w imieniu wszystkich Członków Stowarzyszenia wręczył dyplomy gratulacyjne z okazji jubileuszy. Z okazji 85-lecia wyróżniony został p. płk w st. spocz. Ryszard SAJDAK oraz z okazji 80-lecia p. ppłk w st. spocz. Stanisław RUDNIEWSKI. Obu jubilatom życzymy 100 lat.

Prezes wręcza dyplomy gratulacyjne.

Kończąc oficjalną część spotkania Prezes Stowarzyszenia wręczył legitymację członkowską i znaczek Stowarzyszenia p. płk w st. spocz. Jerzemu KARDAŚ. Witamy w Stowarzyszeniu.

Nowy członek Stowarzyszenia.

Następnie rozpoczęła się część spotkania na którą wszyscy czekali, czyli rozmowy i wspomnienia koleżeńskie.

Dowódca 2 RWT SP w otoczeniu łącznościowców.
Skarbnik Stowarzyszenia w rozmowie z Dowódcą 22 ODN.
Uczestnicy spotkania.

Ogromną niespodziankę sprawił nam Mecenas Stowarzyszenia p. Andrzej WOSIK, który osobiście nie mógł uczestniczyć w spotkaniu, ale zafundował dla jego uczestników pieczone prosię. Płonącego prosiaka przy aplauzie zebranych zaczął dzielić Prezes Stowarzyszenia. Ogólna opinia “niebo w gębie”.

Pierwsze cięcie Prezesa.
V-ce Prezes sięga po chrzanik do smakowitej porcji.

W trakcie spotkania płk w st. spocz. Stanisław KOWALSKI przekazał pozdrowienia członkom Stowarzyszenia od gen. dyw. w st spocz. Mieczysława KACZMARKA, który ze względu na stan zdrowia nie mógł przybyć do Bydgoszczy.

P. płk w st. spocz. Stanisław KOWALSKI.

Po godz. 22.00 impreza została zakończona. Pełni wrażeń i dobrego humoru uczestnicy rozeszli się do domów.