Fotoreportaż z udziału w VIII Międzynarodowej Wystawie Wszystko dla Lotnictwa “AIR FAIR 2014” w Bydgoszczy w dniu 30.05.2014 r.

wpis w: Fotoreportaże, Spotkania | 0

płk rez. mgr inż. Krzysztof Załóg
Bydgoszcz, 26.06.2014 r.
Ostatnia aktualizacja danych: 26.06.2014 r.
Zdjęcia: Krzysztof Załóg, Roman Farian i Czesław Hrut

W dniach 30-31.05.2014 r. na terenie Wojskowych Zakładów Lotniczych Nr 2 S.A. w Bydgoszczy przy ul. Szubińskiej 107, odbyła się VIII Międzynarodowa Wystawa Wszystko dla Lotnictwa “AIR FAIR 2014”. Hasło tegorocznej wystawy brzmiało INNOWACJE PRZYSZŁOŚCI.

Śmigłowce przed pawilonem wystawy. Foto © Krzysztof Załóg

Dzięki uprzejmości i na zaproszenie Prezesa Zarządu – Dyrektora Naczelnego WZL Nr 2 Dariusza Sokólskiego, kilku członków naszego Stowarzyszenia miało przyjemność uczestniczenia w uroczystości otwarcia i zwiedzania wystawy w dniu 30.05.2014 r. Z ramienia Stowarzyszenia Żołnierzy, Pracowników i Sympatyków 2. KOP wystawę zwiedzali m.in.:

• Prezes Stowarzyszenia płk rez. Krzysztof Załóg;
  • Zastępca Prezesa ppłk rez. Czesław Hrut;
  • Skarbnik Stowarzyszenia ppłk rez. Henryk Nazarewicz;
  • Członek Zarządu Stowarzyszenia płk w st. spocz. Edmund Łączny;
  • Członek Zarządu Stowarzyszenia ppłk rez. pil. Janusz Niewiadomy;
  • Członek Stowarzyszenia płk rez. pil. Stanisław Szajczyk;
  • Członek Stowarzyszenia ppłk rez. Stanisław Bober.
Członkowie Stowarzyszenia oczekują na rozpoczęcie uroczystości otwarcia wystawy. Foto © Krzysztof Załóg.
Prezes Stowarzyszenia i Zastępca Prezesa wraz z Szefem 2. RWT SP ppłk. Wiesławem Terebą przed pawilonem wystawy. Foto © Roman Farian.
Członkowie Stowarzyszenia z Szefem 2. RWT SP przy samolocie Lockheed C-130 Hercules w polskich barwach. Foto © Czesław Hrut
Sprzęt wojskowy udostępniony dla zwiedzających. Foto © Czesław Hrut